Na rozvoj a modernizaci sportovišť poskytne MŠMT obcím a sportovním spolkům 438 milionů korun

Na rozvoj a modernizaci sportovišť poskytne Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) obcím a sportovním spolkům 438 milionů korun. Finanční prostředky obdrží příjemci o půl roku dříve než v předchozích letech, prodlouží se také lhůta na jejich vyčerpání. Přerozdělování dotací pro letošní rok doprovázely přísnější a transparentnější podmínky.

Nejvíce peněz poskytne MŠMT na sportoviště pro hráče fotbalu, tenisu a atlety, ale i na rekonstrukci areálů, hal a víceúčelových hřišť užívaných ke všeobecné sportovní činnosti či sportovním zařízením určeným k provozování vodních sportů.

Dotace pro rok 2018 na modernizaci sportovišť patřících obcím a spolkům se MŠMT chystá vyhlásit už letos v červnu tak, aby měli žadatelé dostatek času si o podporu zažádat. „Na základě předchozí dohody s Ministerstvem financí by mělo ještě v letošním roce dojít k navýšení rozpočtu sportu o 350 milionů korun, které budou vynaloženy na modernizaci dalších sportovišť,“ dodává Valachová.

Více informací naleznete na webových stránkách MŠMT zde

Přerozdělení finančních prostředků na modernizaci sportovišť dle krajů pro rok 2017:

1
Zdroj: webové stránky MŠMT
Vloženo v Dotace ostatní
Podpořené projekty
Oblastní charita Nové Hrady - SkladVybavení zámečnické dílnyMorašice - Zdravotní střediskoÚprava sportovního areálu SDH v Desné u LitomyšleCentrum řemesel SebraniceNákup olepovacího strojeBezbariérová úprava okolí kulturního domu v Poříč
Rubriky
Nejnovější příspěvky
Přihlásit k odběru
MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE OBCÍ
Místní akční skupina Litomyšlsko aktivně spolupracuje na realizaci projektu "MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů", reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B6.00043. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Více informací: http://www.smscr.cz/cz/aktuality/883-mas-jako-nastroj-spoluprace-obci-pro-efektivni-chod-uradu
Facebook profil
Jsme podporováni: Jsme členem: Jsme partnerem:
EZFRV, LEADER, PRV Národní síť ČR Sdružení obcí Toulovcovy Maštale